Massage en Lifecoaching praktijk

pexels-anete-lusina-5240636

Hotstone massage

Hotstone is een gecombineerde vorm van ontspanning en intuïtieve massage met behulp van warme, gladde, vulkanische basaltstenen. De warme stenen hebben een grote dichtheid en een hoog ijzergehalte. Hierdoor kunnen de stenen de warmte langer vasthouden en op natuurlijke wijze afgeven aan het lichaam.

De stenen zorgen ervoor dat het lichaam aan de warmte kan wennen en ze zorgen voor ontspanning. Het lichaam wordt gemasseerd met olie zodat de stenen goed over de huid glijden. De massage bestaat voornamelijk uit lange rustige en cirkelvormige strijkingen. Hierdoor komt de warmte van de stenen tot diep in je spierweefsel. De massage is hierdoor heel effectief en zeer ontspannend.

Hotstone massage is effectief bij spierpijn, spierverstuikingen en spierspanningen. Het helpt bij een verminderde bloedcirculatie, bij rugklachten, artritis, reuma*, fibromyalgie, menstruatiepijn. Door de ontspannende werking helpt het bij stress en angstgevoelens.

Wanneer je onder behandeling bent van een arts, bijvoorbeeld bij kanker of bij andere aandoeningen zoals hartklachten, bloeddrukproblemen, suikerziekte en zwangerschap overleg dan eerst met je arts of een hotstone massage voor jou geschikt is.